Energiborrning & värmepumpar.

Vi utför professionell borrning för bergvärme och tillhandahåller både försäljning och installation av värmepumpar.

Verksamhetsområde

Normalt hela Västra Götaland. Från Strömstad till Kungälv och till Säffle i öster.

Vi finns i Vänersborgs kommun i Frändefors.
Välkommen att kontakta oss!

Vi är stolta återförsäljare av NIBE, ett ledande varumärke inom energieffektiva lösningar.

Vårt fokus ligger på att erbjuda produkter från NIBE, som är känt för sin höga kvalitet och innovation inom området. Genom att välja NIBE säkerställer du en hållbar och kostnadseffektiv energilösning för ditt hem eller företag. Vårt team är specialiserat på NIBE-produkter och kan ge expertis och råd för att hitta den bästa lösningen för dina specifika behov.

Som en del av vårt breda utbud, erbjuder vi också utvalda produkter från andra kvalitetsmärken som BOSCH och CTC. Dessa alternativ finns tillgängliga för att komplettera vårt primära utbud från NIBE, för att vi ska kunna tillmötesgå alla våra kunders unika behov och preferenser.

TIll nibe.se

Hur borrar vi en energibrunn?

Vanliga frågor och svar

Var är erat verksamhetsområde?

Normalt hela Västra Götaland. Från Strömstad till Kungälv och till Säffle i öster. Vi finns i Vänersborgs kommun i Frändefors.

Vad kostar det att borra en energibrunn?

Kostnaden för att borra en energibrunn varierar beroende på flera faktorer, däribland de geologiska förhållandena på din specifika plats. Med vår gedigna erfarenhet inom geologi och tidigare projekt, kan vi erbjuda en skräddarsydd offert som passar just dina behov och förutsättningar. Generellt sett kan du förvänta dig att kostnaden för en fullständig energibrunnsinstallation, inklusive borrning, installation av kollektorslang och koppling till värmepump, ligger i spannet mellan 100 000 och 150 000 kronor, inklusive moms. Då har vi inte räknat med eventuella ROT-avdrag på max 50 000 kr/ägare.

Behöver jag tillstånd för att borra en brunn?

Ja, i de flesta fall behöver du tillstånd för att borra en energibrunn. Regelverket kan variera något beroende på din kommun, men generellt sett krävs det att du ansöker om tillstånd hos din lokala byggnadsnämnd eller miljö- och hälsoskyddsnämnd. Detta är för att säkerställa att borrningen inte påverkar den lokala grundvattennivån eller miljön negativt. Vi rekommenderar att du kontaktar din kommun för att få information om specifika krav och riktlinjer. Det är också viktigt att kontrollera om det finns några särskilda natur- eller kulturvärden i området som kan påverkas av borrningen.

Vi på Forsane värme och vattenservice AB kan bistå med råd och stöd i tillståndsprocessen om så önskas.

Hur lång tid tar installationen av en energibrunn?

Installationstiden för en energibrunn kan variera, men normalt tar själva borrningsprocessen mellan 1 till 3 dagar. Ytterligare tid kan behövas för förberedelse och installation av värmepumpssystemet.

Behöver jag göra något underhåll på min energibrunn?

Energi­brunnar kräver minimalt med underhåll. Det är dock viktigt att regelbundet kontrollera värmepumpssystemet för att säkerställa att det fungerar effektivt och problemfritt.

Vilka garantier erbjuder ni för arbetet?

Vi erbjuder garantier både på kvaliteten av borrningsarbetet och på de material som används. Garantivillkor finns alltid i med i vår offertbilaga. Kontakta oss för mer detaljerad information.

Ska vi börja med ett samtal och ett kostnadsfritt hembesök?

Eftersom vi ofta är upptagna på jobb, uppskattar vi om du fyller i vårt kontaktformulär. Därefter kommer Daniel att kontakta dig så snart han har möjlighet.
Alternativt kan du prova att ringa Daniel direkt på nummer 070-542 21 50 för ännu snabbare kontakt.

Daniel Ekholm
VD & offertansvarig